A színházi táska viselésének szabályai

A rövidnadrág, farmer vagy edzőcipő szóba sem jöhet, az elegáns színházi táska pedig elengedhetetlen kellék. A világot jelentő deszkák pezsegnek az élettől, de néha úgy tűnik számunkra, hogy ez az élet érthetetlen, sőt, egy kicsit furcsa is. A színház öltözködési szabályzata szigorú és hajthatatlan. Vagy mégsem? Természetesen nem jó ötlet abban megjelenni egy előadáson, ami a szekrényből elsőre kiesik. De nem is kell feltétlenül estélyi ruhát ölteni magunkra. Most elmondjuk, mit érdemes viselni egy előadásra, és milyen színházi táska illik a legjobban ehhez a stílushoz.

Színházi öltözködési szabályzat

A világ, beleértve a divatot is, igyekszik egyszerűbbé és világosabbá válni mindenki számára. Míg korábban a ruházat mindent elárulhatott egy emberről, beleértve a családi állapotot és a státuszt, most egy jól szituált üzletember tornacipőben, rövidnadrágban és pólóban senkit sem lep meg. De vajon ez azt jelenti, hogy soha többé nem fogunk luxusöltönyöket, gyönyörű ruhákat és ékszereket viselni? Még a színházak nézőterei is tele lesznek farmeres és kapucnis felsős emberekkel?

 

Az öltözködési szabályok alól nem maradhattak ki a kiegészítők sem. Volt idő, amikor a nők tetőtől talpig ékszerekkel díszítve jöttek a nézőtérre, és a szünetben megmutatták öltözéküket a közönségnek. A hölgyek kezében mindig egy kis színházi táska vagy clutch volt.

Ami a kézitáskákat illeti, ez azon kevés szabályok egyike, amelyek a mai napig fennmaradtak. A színházba egy kicsi táskával kell menni. Persze manapság már nem feltétlenül kell clutchot választani. Egy kompakt kézitáska elegánsan és alkalomhoz illően fog kinézni a nézőtéren. De egy nagyméretű shopperrel nyilvánvalóan nem fogunk kényelmesen elférni, ráadásul nincs is hova tenni, míg egy kis kiegészítő könnyen elfér az ölünkben.

Díszítő elemekből sosem elég

A sikeres estélyi megjelenés titka körülbelül 80%-ban a megfelelő kiegészítőkön múlik. A legegyszerűbb kombinációt is viselhetjük, a tökéletes alkalmi táskával párosítva, és a végén a gálaest főszereplői leszünk. A dekoratív elemek egy fontos hangsúlyos részletet jelentenek, amelyek a megjelenés fénypontjává válhatnak, vagy éppen ellenkezőleg, ízléstelenné tehetik azt.

A színházi táskán található díszítéseknek a ruhához, cipőhöz vagy egyéb ékszerekhez kell illeszkedniük. Ne vigyük túlzásba a díszítéseket abban az esetben, ha a ruha tarka és szembetűnő. A mintákkal ellátott clutch tökéletesen illeszkedik egy monokróm kompozícióba. Egy szigorú öltözék pedig könnyen kombinálható egy csillogó, strasszokkal, flitterekkel vagy hímzésekkel díszített kézitáskával. Az ezüst vagy arany színű alkalmi táska szinte bármilyen öltözékhez illik.

A retro ihletésű esti kiegészítőkkel sosem nyúlhatunk mellé. Keressük a láncos fogantyúkat, a szatén szegélyeket, a gyöngyös finom hímzéseket, a tollakat és természetesen a strasszköveket. A tökéletes színházi táska úgy nézni ki, mintha a nagymamánktól örököltük volna, vagy egy párizsi vintage boltban találtunk volna rá.

Az olyan divatóriások, mint a Dolce & Gabbana, Gucci vagy Jimmy Choo alkalmai táska modelljei gyönyörű kiegészítői pontosan ezt a benyomást keltik. Ezeknek a márkáknak a tartozékai minden szezonban hölgyek millióinak szívét és pénztárcáját hódítják meg, akik hajlandóak egy vagyont adni a miniatűr luxustermékekért.

A kézzel készített színházi táska sem rossz ötlet

A színházi táskák között igazi etalonnak számítanak a Marchesa divatmárka designer clutchjai. Ennek a cégnek minden egyes kiegészítője úgy néz ki, mint egy ritka családi ékszer lenne. Egy ilyen táska díszítéséről lehetetlen elvonni a tekintetünket.

Szerencsére nem feltétlenül kell sok pénz ahhoz, hogy elegánsan nézzünk ki egy színházi estén. Ha nem találunk olyan kiegészítőt, ami illik a megjelenésünkhöz, az sem ok a felháborodásra. Ma már az internet és a közösségi média fejlődésének köszönhetően nem nehéz találni egy jó kézművest, aki megrendelésre készít nekünk színházi táskát. A kézzel készített tárgyakat gyakran egyedi díszítésük miatt csodálják. Strasszkövek, gyöngyök, lenyűgöző hímzett minták, természetes bőr és szőrme – mindez tükröződik a szerzők kézműves munkáiban.