A thai masszázs segít, ha a táskaviseléstől megfájdul a hátunk

Manapság nagyon sokféle típusú táska közül választhatunk, ott vannak például a válltáskák, a hátizsákok és az oldaltáskák is. Ez utóbbiakat a vállunkon és a felsőtestüket keresztezve is hordhatjuk. A táskaviseléskor azonban könnyen előfordulhat, hogy a gerincünket nem egyenletesen terheljük. Különösen igaz ez akkor, ha alaposan megpakoljuk és akár több órán keresztül is rajtunk van. Ennek pedig az lehet a következménye, hogy a hátunk elkezd fájni. A thai masszázs egy remek módszer arra, hogy enyhítsünk a fájdalmunkon és felfrissítsük a hátizmainkat. Mai cikkünkben ezt a témát fogjuk egy kicsit jobban górcső alá venni.

Mi az a thai masszázs?

A thai masszázs a különleges, eredetileg Thaiföldről származó masszázstípus, amelynek során a masszőr speciális nyújtó, illetve nyomó gyakorlatokat végez rajtunk. Használja a kezeit, az ujjait, de az sem ritka, hogy a könyökével vagy a lábaival dolgozik, adott esetben pedig akár a teljes testsúlyát felhasználja annak érdekében, hogy kellő erőt tudjon kifejteni a testünkre. Ez a masszázstípus azon az elven alapszik, hogy a testünk tele van olyan pontokkal, amiknek a stimulálásával feloldhatók a különböző izomfeszültségek, illetve visszaállítható a testrészeinket „behálózó” energiapálya egyensúlya. Nagyon hasznos az izmainkat, ízületeinket érintő problémák enyhítése, megszüntetése esetén, de emellett a bőrünkre, a vérkeringésünkre és a közérzetünkre is jótékonyan hat.

Hogyan enyhít a hátfájdalmon?

A thai masszázs során alkalmazott gyakorlatok lazítják az izmainkat, feloldják az ott kialakuló blokkokat, feszültséget. Segít, hogy visszanyerjék a rugalmasságukat, mozgékonyságukat, az esetleges sérülések begyógyuljanak, illetve az azok hatására kialakult gyulladás rövid időn belül mérséklődjön. A masszázs hatására javul a vérkeringés is, aminek köszönhetően a tápanyagok és az oxigén gyorsabban áramlik a vérben, ez is nagymértékben hozzájárul a sérült izmok helyreállításában, regenerációjában.

A talpmasszázst is érdemes kipróbálni

 

A talpmasszázs, más néven a reflexológia is sokat segíthet abban, hogy a hátfájásunk enyhüljön, illetve az izmaink ismét kellően rugalmasak, ellenállóak legyenek. Ez a masszázstípus azon az elven alapszik, hogy a talpunk tele van érzékeny pontokkal, amik közvetlen kapcsolatban állnak bizonyos szerveinkkel, testrészeinkkel. Ha pedig a megfelelő pont stimulálásra kerül egy masszőr által, aki szakszerű talpmasszázst végez rajtunk, akkor hamar elérhető a javulás. A thai masszázshoz hasonlóan ez is segít a feszültségek oldásában, az izomlazításban, a gyulladáscsökkentésben, a vérkeringés serkentésében, illetve a hátunkon futó energiapályák egészségének visszaállításában.

Látható tehát, hogy a thai masszázs és a talpmasszázs is nagyon hasznos lehet, ha enyhíteni szeretnénk a hátfájásunkat. Emellett pedig arra is érdemes figyelnünk, hogy ne cipeljünk hosszasan nehéz tárgyakat a táskánkban, vagy ha ez nem megoldható, akkor válasszunk olyan táskát, ami egyenletes terhelést biztosít a gerincünknek.