A férfiaknak tervezett vagy a női neszeszer táska jobb utazáshoz?

Egy női neszeszer táska – függetlenül attól, hogy a napi szinten használt kézitáskánkban van, vagy épp az utazótáskában kapott helyet – sok titkot rejt. Smink és higiéniai termékek, gyógyszerek lapulnak benne, magyarán minden, ami kellhet egy nőnek! Egy utazásnál pedig még inkább igaz ez! Ha valaki elutazik, a ruhák mellett az első dolga az, hogy összepakolja a neszeszer tartalmát.

Hölgyek esetében néhány sminkszer, szépségápolási termékek, kiegészítők, női és egyéb higiéniai termékek kerülnek bele a vitaminok, ragtapasz, fájdalom-, illetve a lázcsillapító mellé. Az uraknál a helyzet hasonló, leszámítva általában a dekorkozmetikumokat. Piperetáskát számtalan helyen vehetünk, például a drogériákban vagy a nagyobb szupermarketekben. De mi alapján választhatjuk ki a megfelelő piperetáskát, hogy megfeleljen minden igényünknek?

Milyen egy jó női neszeszer táska?

 

Elsősorban attól, hogy belefér minden olyan piperecikk, amire csak szükség lehet. Azonban nem mindegy, hogy milyen női neszeszer táskát választunk. Leggyakrabban egyterű modellekkel találkozhatunk az üzletek polcain, függetlenül attól, hogy a neszeszer mekkora méretű. Az ilyen piperetáskákban azonban nehéz rendszerezni – és főképp megtalálni – a dolgokat, az épp kellő apróságokat.

Éppen ezért jobb, ha osztott belső terű női neszeszer táskát választunk, vagy – ha sehol sem lelünk – behelyezhető rendszerezőt használunk ahhoz, hogy mindennek legyen helye. Sok esetben találkozhatunk olyan szettekkel is, amelyek egy nagyobb neszeszerből, valamint egy kisebb tárolóból állnak. Ez utóbbiba a gyógyszerek vagy épp a sminkszerek kerülhetnek, elkülönítve a többi apróságtól. Amilyen nehéz megfelelő belső elrendezésű piperetartót találni, színek és anyagok terén épp annyira tobzódhatunk, hiszen bőrből, műbőrből, textilből, sőt műanyagból is készül női neszeszer táska.

Bizonyos pipereszerek esetében az otthon használtak helyett érdemes kis kiszerelésűt választani. Például a 25 darabos arctisztító kendő csomag helyett egy utazáshoz elég a 10 darabos kisebb változat is, vagy a dezodor helyett dezodoráló kendőket is választhatunk. Ezek kisebb helyet foglalnak és könnyebben elcsomagolhatóak, valamint nem kell bemutatni őket a repülőtéri ellenőrzésen sem.

A férfi piperetáska titkos világa

Ahogy a nők, úgy a férfiak is szeretik mindig a legjobb formájukat hozni, ehhez pedig nekik is szükségük van kozmetikumokra a fogkrémen, arcszeszen, dezodoron túl. A férfi piperetáskák gyakran csak a színükben különböznek a női változatoktól, így az uniszex darabokat mindkét nem használhatja. Gyakran a férfiak pipereszerei közé tartozik az elektromos borotva, bajusz- és szakálligazító is. Érdemes tehát olyan méretű tároló táskát választani, amibe el lehet az ilyen szépségápolási eszközöket rejteni. Férfiak esetében is érdemes utazáshoz méretezett pipereszereket vásárolni, ezek jobban elférnek a kis táskában.

A felakasztható neszeszer sok problémát megold egy utazás során

Mivel a pipereszereket egy utazás ideje alatt gyakran a fürdőszobában tároljuk, érdemes olyan neszeszert választani, amit fel tudunk akasztani, például az ajtó belső oldalára szerelt akasztóra. Ennek a megoldásnak nagy előnye, hogy nem a mosdó szélére kerül, nem lesz csuromvizes minden kézmosás során. Mivel az ilyen piperetáskákban általában több zseb is található, mondhatni ez a legpraktikusabb választás.

A különféle tisztálkodó- és pipereszereket érdemes itt is kicsi, utazó méretű verzióban beszerezni, de lehet már kapni kisméretű, a repüléssel kapcsolatos előírásoknak maximálisan megfelelő műanyag tégelyeket is. Ezeket könnyedén feltölthetjük otthon, az indulás előtt, a mindig használt termékekkel. Ennek a módszernek megvan az az előnye is, hogy a megszokott termékeinket használjuk az otthonunktól távol is.

A női neszeszer táska, férfi piperetáska és felakasztható neszeszer egyaránt könnyen tisztíthatóak, ha beszennyeződtek. Elég üres állapotban meleg vízzel kiöblíteni, makacsabb szennyeződés esetén szappanos vízzel megtisztítani, majd szobahőmérsékleten hagyni, hogy megszáradjon.