motoros táska

Tanácsok motoros táska vásárlásához

motoros táska

A motorozás kétségkívül az egyik legmegosztóbb tevékenység mindenhol a világon. Ehhez kapcsolódóan kis túlzással kétféle embert különböztetünk meg. A terjedelmesebb csoportot azok alkotják, akik mélyen elítélik ezt a hobbit, mondván túlságosan is veszélyes, sőt, negatív előítéleteik vannak a pilótákkal szemben is. Ezek az emberek valószínűleg soha nem vezettek motort. Velük szemben állnak azok, akik imádják és az élményt, az érzést soha nem cserélnék el semmire. Ha Ön is a vasparipák szerelmese, de a motoros táska még hiánycikk, tartson velünk egy rövid útmutató erejéig és megkönnyítjük a választását!

A motoros táska kiválasztásamotoros táska

Azt, hogy melyik számunkra a legpraktikusabb tárolóeszköz a számunkra, általában két dolog határozza meg: a motor típusa, illetve a táska funkciója. A motoros táska család legkisebb tagja a tanktáska. A viszonylag kevés, 15-20 literes űrtartalma miatt inkább rövid utakra ajánljuk. Tökéletes választás például akkor, ha mocival járunk be a munkába. Kiválóan elfér benne az ebédünk, a laptop és az iratok is.  Ez a típus a motor üzemanyagtartályára szíjazható, ennélfogva univerzális darabról beszélhetünk, amely teljesen márka-független.

Pár évvel ezelőtt azonban kifejlesztették az úgynevezett Tanklock rögzítési módot, amely segítségével még biztosabb tartást nyújt a táskának, mivel a rögzítő panel csavarokkal illeszkedik a tank betöltő nyílásához. Amennyiben erre a fajtára esik a választásunk, vigyáznunk kell arra, hogy kompatibilis legyen a motorunkkal. A tanktáska kisebb túrákra alkalmas, mivel masszív felépítésű és a legtöbb teljesen vízhatlan.

További táska kivitelekmotoros táska

 

Ahhoz, hogy a motorozást, mint élményt kimaxoljuk, a legjobb lehetőség egy többnapos, akár többhetes túrán való részvétel alkalmas. Itt jönnek képbe motoros táskák másik nagy csoportja, a nyeregtáskák. Ezek már jóval nagyobb méretűek, akár 80 literes változatot is vásárolhatunk belőlük, így akár a fél háztartást is magunkkal cipelhetjük.

A nyeregtáskákat leginkább anyaguk szerint szokták megkülönböztetni. A keményborítású oldaldobozok készülhetnek műanyagból, alumíniumból és fémből is. Rendkívül tartósak és biztosan zárnak, ráadásul egyéb lehetőség híján asztalként vagy székként is funkcionálhatnak egy-egy piknik során. Sérülés esetén viszont elég nehézkes a javításuk, főleg, ha egy elhagyatott helyszínen történik a baj.motoros táska

Ez a típusú motoros táska ráadásul önmagában is elég súlyos, szóval a manőverezést egy ideig szokni kell vele. Szilárd anyagából kiindulva ezek a kofferek átveszik az úttest felületének rázkódásait, így jobb, ha csak aszfalton, vagy betonon használjuk őket.

A motoros táskák talán legnépszerűbb tagja a textilből készült nyeregtáska. Minden megvan benne, ami egy hosszú túrázáshoz kell. Tágas belső és masszív anyagösszetétel jellemzi a trekkingesek egyik kedvencét. Triviális extra súlyt jelent, de ugyanúgy lepergeti a vizet. Igaz, könnyebben szakad, de a javításhoz maximum tűre és cérnára lesz szükségünk. Bármelyik verziót is választja, abban biztos lehet, hogy a motoros táska hasznos útitársa lesz bárhová is kalandozik.