válltáska

Válltáska – nemcsak hölgyeknek

válltáska

A divat mesterei, a nagy márkák tervezői minden téren igyekeznek kielégíteni a trendi holmik iránt áhítozók igényeit. Azok, akik nyomon követik a divat folyton nyüzsgő, változó, hömpölygő mozgását, jól tudják, hogy a bőr anyagból készült holmik újra felkapottak lettek a piacon. Nem képez kivételt e „szabály” alól a válltáska sem, sőt, nem túlzunk, ha kijelentjük, a bőrből készült darabok eddig soha nem tapasztalt népszerűségnek örvendenek. Strapabíró, jól passzol szinte minden stílushoz és emellett praktikus is- kell-e ennél több? Úgy tűnik ezeket a pompás tulajdonságokat az erősebbik nem képviselői is megirigyelhették, hiszen egyre többen felejtik el makacs férfiúi –értelmetlen- büszkeségüket, és egészítik ki a megjelenésüket valamelyik maszkulin energiát sugárzó, masszív darabbal.

Nem kell azért túl korán következtetéseket levonni a jelenségből, hiszen a két nem képviselői közül még mindig a hölgyek azok, akik szívesen és fesztelenül viselnek válltáskát kiegészítő gyanánt, ám valóban öröm látni azt a fajta lelkesedést, ami újabban az urakat is megkörnyékezi egy-egy igényesen kialakított, minőségi termék láttán. A válltáska tulajdonképpen a praktikum és az esztétikum szerelemgyereke. Elég nagy ahhoz, hogy rengeteg hasznos tárgy elférjen benne, viszont még mindig elég kicsi ahhoz is, hogy ne illethessük az ormótlan jelzővel. A legtöbb válltáskán több zseb is megtalálható, így még több helyet használhat ki a boldog tulajdonos. A kulcsoknak, a mobilnak, a pénztárcának és egyéb fontos használati tárgynak helyet biztosító táska vásárlásánál azért vannak olyan fontos tényezők, amire mindenképpen érdemes odafigyelni, ha a tökéletes darabot keressük.

Elsősorban ajánlatos fontolóra venni a táska méretét. Azt már tisztáztuk, hogy a paraméterek tekintetében a válltáska az arany középutat választja, hiszen sem túl nagy, sem túl kicsi. Természetesen a széles spektrumú kínálat itt még nem ér végét, hiszen elérhetőek a közepes méretű kiegészítők is, amelyek jóval több helyet tesznek használhatóvá, mint a standard társaik. Ezekbe a közepes táskákba kényelmesen elfér az iPad vagy a nagyobb tablet is, így kiválóak a munkába járáshoz. Amint azt már megszokhattuk, a megvásárolni kívánt termék minősége is kulcsfontosságú szerepet tölt be. Nem kell ahhoz táskamágusnak lenni, hogy első ránézésre megállapíthassuk, az adott darab magas színvonalat képvisel-e vagy sem.válltáska

A bőr válltáska mindig többe kerül, mint a műbőr replika, viszont ez utóbbiak között is akadnak szép számmal olyan elemek, amelyek strapabíróak és időtállóak is. Szemrevételezzük a táskát, és vizsgáljuk meg azt minden részletében jó alaposan, különös figyelmet fordítva a cipzárra és a varrásra. Pro tipp táska-vásárlóknak: ha az anyagi helyzete miatt nem engedheti meg magának jelen pillanatban a bőr válltáska megvásárolását, viszont minden tekintetben csak az felelne meg az igényeinek, inkább várjon, és spóroljon egy kis pénzt addig, amíg minden gond nélkül megveheti azt a kiegészítőt, amiről mindig is álmodott – és ne kössön kompromisszumot!