oldaltáska

Oldaltáska esküvőre – avagy újra hódít a hasitasi

oldaltáska

Néhány évtizeddel ezelőtt a divatvilág egy addig nem tapasztalt jelenségnek volt a tanúja. Ez a szóban forgó jelenség tulajdonképpen egy lejárató kampány volt a hasitasikkal – az oldaltáska egyik típusával- szemben. A hatalmas médiafigyelmet kapó művelet során a szóban forgó kiegészítő addig elfoglalt, igen magas pozícióját elvesztve zuhant alá az anti-divatos, már- már megvetendő, ciki dolgok poklába- és ott is maradt jó darabig. Mi állhatott e jelenség mögött, mai napig nem tudni, s talán az oldaltáskák e típusa még mindig „alulról szagolná az ibolyát”, ha nem jött volna 2018 a maga bolondos-bohókás törekvéseivel.

E törekvések tulajdonképpen a divatvilágban a 80’-as években használt és szeretett stílusirányzatok és trendek megidézéseként csapódott le, s mit lehetne tipikusabb a szóban forgó érára, mint a hasitasi? De mi lehetett az oka az oldaltáska egykori és mai popularitásának? Nos, a válasz egyértelmű, a kényelem és a praktikum. A tapasztalat azt mutatja, hogy pont e két tulajdonság volt az, ami a két nem képviselői közül inkább a férfiaknak szólt, így a táska rajongótáborában is a teremtés koronái vannak többen. Ahelyett, hogy a nélkülözhetetlen mobilt, a házkulcsokat, a pénzt és a bankkártyát a zsebünkbe tuszkolnánk be, a hasistasi kényelmes megoldást nyújt e roppant fontos használati tárgyak elhelyezésére- miközben mind a két kezünket szabadon használhatjuk.

Emellett az oldaltáskák szóban forgó típusa a leginkább védett a tolvajoktól, hiszen azt még a legelővigyázatlanabbak is észreveszik, ha az ölük környékén turkálnak. Ahogy már említettük, manapság újra felkapták a kiegészítőket, amelyeket kis túlzással ugyan, de viszik, mint a cukrot. Az, hogy praktikus, nem vitás. De mi a helyzet az esztétikával? Jelentjük, az idei trend e téren is tökéletesen megfelel a kívánalmaknak! Persze a hasitasi alapjáraton sportos megjelenéshez illik, de manapság, mivel rengeteg cég rárepült a témára, számos egyéb kivitelezési mód és stílus létezik. Az egyik ilyen az elegáns oldaltáska, kifejezetten hölgyeknek.

 

oldaltáska

A szóban forgó kiegészítő gazdag virág ornamentumokkal és fodrokkal díszített, így bátran megállja a helyét az ünnepi alkalmakon is, hiszen inkább tűnik csodaszép, elegáns övnek, mint hasitasinak. Persze itt még nincs megállás, a kivitelezési lehetőségeknek még a képzelet sem szab határt. Erre jeles példa egy amerikai cég terméke, amely beépített hangfallal, telefontöltővel és egy kis hűthető rekesszel is rendelkezik, természetesen a kedvenc sörünk számára. Az említett oldaltáska karbonból készült, így szinte törhetetlen. Lehet szeretni vagy utálni, az álláspontunk az igazságon mit sem változtat: az oldaltáskák visszatértek a divatba, és, ahogy látjuk, jó alaposan meg is vetették ahhoz a lábukat, hogy még nagyon sokáig ne kerüljenek le a boltok polcairól.